Äge värk

USA arvutiteadlane Hany Farid on koos oma kolleegide ja üliõpilastega loonud tarkvara, mis suudab ära tunda selle, kui fotod on töödeldud, kirjutas eile The New York Times.

Ma ei leidnud küll kohta, kust seda endale alla laadida saab, aga Faridi kodukal saab vaadata, kuidas mõningaid kuulsuste ja tavaliste inimeste pilte on moonutatud.

Üks asi häiris mind enda mõtete juures, kui ma neid before-after pilte klikkisin ja võrdlesin. Realistlike piltide puhul leidsin end paar korda mõtlemas: "Oi, kas ta on tõesti päriselt selline." Eriti Kim Cattrali pildi puhul. Järelikul on ka mina nii ära - ütleksin, et mürgitatud - nende fotošopitud Sex and the City promopiltide poolt, nii et loomulik viiekümnendates naine tekitab alguses mingi negatiivse reaktsiooni.

NYT viitab veel Skandinaavia riikide feministidele, kes on välja käinud idee, et kui fotot on töödeldud, siis tuleks selle juurde lisada fotošhoppimise aste skaalal 1...5. See on päris hea idee, mis - nagu kirjutab see sait - is not coming soon enough.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...