Suht haige

Postimehe "naiste" rubriik ütleb meile, et isegi seksimise ajal ei pea me mõtlema näiteks sellele, et elu on ilus, seks hea ja partner armastusväärne. Ei! Vihka oma keha, põe sisseõgitud kalorite pärast ja mõtle sellele, kuidas seksides kõige rohkem kaloreid põletada.
Ma ei tea, mis nippe need ajukeenjused välja pakuvad, sest ma ei kingi Postimehele seda klikki, aga juba teema kui sellise tõstatamine on suht haige. See pole muidugi "naiste" rubriigi enda väljamõeldud, vaid sadu kordi varem igasugu "naiste" ajakirjade poolt kasutusel olnud. Kuidagi peab ju nendest kahest teemast - seksiteemast ja sul-on-igavesest-ajast-igavesti-suur-tagumik-ja-pead-püüdma-elu-lõpuni-seda-maha-lihvida teemast - viimasegi välja pigistada.
Sama haiged on ka sellised nõuanded nagu millistes poosides rannas päevitades saledam välja näha. Kusjuures kõige demagoogilisem selle juures on mulje loomine, nagu tegu oleks heatahtliku sõbrannaga, kes soovib meile ainult head. Tegelikult on tegu ühe ja sama ideoloogia taastootmisega, mis ütleb meile seda, mida ma juba üleval pool ütlesin. Ja see tekitab meis, kes oleme õppinud oma keha vihkama, teatava sõltuvuse kõikidest nendest haledatest nõuannetest.

Kommentaare ei ole:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...